Ons lesprogramma

Move-Ing Kinderfysiotherapie biedt diverse zelf ontwikkelde lessen aan gericht op het op een gezonde manier in beweging krijgen van kinderen. Het accent van onze lessen ligt op kinderen met plezier in aanraking laten komen met diverse sporten en bewegingsvormen.

Onze lessen worden gegeven in eigen professionele sportruimtes in onze vestigingen. Onze kinderfysiotherapeuten geven hier iedere werkdag verschillende sportlessen speciaal voor kinderen. De groepen zijn altijd kleinschalig waardoor er gegarandeerd voldoende ruimte is voor individuele aandacht voor alle deelnemende kinderen.  Hierdoor worden kinderen altijd optimaal begeleid en gestimuleerd in hun motorische ontwikkeling. Bekijk hier het programma, maak een keuze. en neem contact met ons op!

Peutergym

2 t/m 4 jaar

De peutergym is ontwikkeld voor kinderen van 2 t/m 4 jaar. Tijdens deze les ligt het accent op het ontdekken en stimuleren van de motorische ontwikkeling. Dit gebeurt op een speelse wijze waarbij samenwerking met andere kinderen een belangrijk leerdoel is.

Ouders zijn gedurende de les aanwezig om samen met hun kind te sporten. Tijdens de les wordt gebruik gemaakt van cijfers /kleuren /dieren /muziek etc. om de sportles een speels, aansprekend thema te geven en ook nog eens leerzaam te maken.

Kleutergym

4 t/m 6 jaar

De kleutergym is voor kinderen van 4 t/m 6 jaar. Deze les sluit uitstekend aan als opvolger van de peutergym. Het accent ligt hier gedurende de les meer op spelvorming. Je kunt hierbij denken aan spelletjes als bijvoorbeeld ‘kat en muis’, tikkertje’ of ‘stopdans’.

De kleuters leren zo door middel van een spel samen te werken met andere kinderen. Tegelijkertijd blijven we uiteraard oog houden voor de motorische ontwikkeling van alle individuele, deelnemende kinderen.

bootcamp girls 12+

vanaf 12 jaar

Sport je graag in groepsverband? En houd je van variatie in je sportoefeningen? Dan is bootcamp iets voor jou! Bootcamp is een trainingsmethode waarmee jij je spieren flink versterkt. Je werkt aan je conditie, kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, behendigheid, coördinatie etc. Een bootcamptraining heeft positieve effecten op lichaam en geest. En weet je wat zo fijn is? Je hoeft het niet alleen te doen! Met bootcamp is alles mogelijk en dat gezellig met alleen maar meiden.

Jeugdsportles

7 t/m 12 jaar

De jeugdsportles is speciaal samengesteld voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. De jeugdsportles stimuleert je kind om veel te bewegen en zo een goede conditie op te bouwen en daarmee een gezond gewicht te krijgen.

Tijdens de jeugdsportles wordt er onder andere gebruik gemaakt van competitieve spellen. Daarnaast worden erverschillende sporten geïntroduceerd zodat uw kind zelf kan ontdekken naar welke sport de interesse uitgaat.

Balspelen les

Vanaf 7 jaar

Deze les is voor kinderen vanaf 7 jaar. Met het Ballschule programma willen wij kinderen nog beter de mogelijkheid bieden om onderdelen uit verschillende sporten te beoefenen. Hierdoor kunnen kinderen zelf ontdekken wat ze leuk vinden! Hoe doen we dat?

  • Een doordachte sport- en spelaanbod, dat aansluit bij het ontwikkelingsniveau van kinderen.
  • Kinderen keer op keer verrassen, uitdagen en stimuleren zodat ze vooral met plezier gaan spelen en bewegen.
  • Het bieden van motorische ondersteuning voor de kinderen op basis van veelzijdige ervaring en beleving in sport- en spelsituaties.

Bootcamp Girls

8 - 12 jaar

Ook voor fitgirls tussen de 8 en 12 jaar is er een speciale Bootcamp. Ook deze les wordt met mooi weer buiten gegeven, want frisse lucht is belangrijk voor een gezond lichaam.

In deze les ligt het accent op conditie- en krachttraining. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende gewichten en tools in combinatie met vrije oefeningen. Dus ben jij die fitgirl op zoek naar een sportieve uitdaging? Dan moet je bij deze les zijn voor de juiste shape.

Bootcamp Boys

8 - 12 jaar

Deze bootcamp is bedoeld speciaal voor jongens tussen de 8 en 12 jaar. Deze les wordt met mooi weer buiten gegeven, want frisse lucht is ook belangrijk in een gezonde levensstijl .

Gedurende deze les ligt het accent op conditie- en krachttraining. Er wordt gebruik gemaakt van diverse gewichten in combinatie met vrije oefeningen. Dus heb je altijd al een fitboy willen zijn? Dan is deze les speciaal voor jou!

Fitness Workout 12+

> 12 jaar

De 12+ les is bedoeld voor kinderen ouder dan 12 jaar. Tijdens deze les ligt het accent op fitness, conditie- en krachttraining. Deze les wordt gegeven in de fitness zaal waar ook alle fitness apparaten intensief gebruikt worden.

Deze les is ideaal voor kinderen die zelfstandig willen sporten in de fitness ruimte. Door deze les leren zij de juiste uitvoering waardoor toekomstige blessures voorkomen worden en sporten vooral leuk blijft!

Bootcamp Aqua Kids

alle leeftijden met Zwemdiploma A

De Aqua Bootcamp is voor iedereen toegankelijk die minimaal een zwemdiploma A heeft. Deze les wordt gegeven in het zwembad van sportcomplex Drieburcht.

Gedurende de les ligt het accent op sporten in het water wat bewegen een andere dimensie geeft door de gewichtloosheid en weerstand van het water. Dit gebeurd op een speelse wijze, waarin competitie een belangrijke rol speelt, maar het uiteindelijk draait om heel veel plezier!

Boksen
zelfverdediging

8 - 12 jaar

Stoten en trappen op de bokszak. Geen lichamelijk contact, maar combinaties maken op de bokszak met bodyweight oefeningen ter afwisseling. Push ups, squats, lunges en crunches. Een goede training waarbij het gehele lichaam getraind wordt. Superzwaar maar ook superleuk. Kracht, conditie, weerbaarheid en zelfverdediging, het zit er allemaal in. Kom jij meedoen?

Ladies Only aqua

exclusief voor dames van elke leeftijd

Deze les is speciaal voor dames die willen werken aan het shapen van het lichaam en het behoud van de conditie. Het is een gevarieerde les geschikt voor ieder niveau ondersteunt met motiverende muziek.

De les is speciaal voor en alleen toegankelijk voor dames, zodat met gegarandeerde privacy gewerkt kan worden aan de specifieke probleemgebieden voor dames. Deze les wordt gegeven in het therapiebad in de Drieburcht 

Ladies Only fitness

exclusief voor dames van elke leeftijd

Deze les is speciaal voor dames die willen werken aan het shapen van het lichaam en het behoud van de conditie. Het is een gevarieerde les geschikt voor ieder niveau ondersteunt met motiverende muziek.

De les is speciaal voor en alleen toegankelijk voor dames, zodat met gegarandeerde privacy gewerkt kan worden aan de specifieke probleemgebieden voor dames. Deze les wordt gegeven in een fitness zaal op maandag avond en zaterdag ochtend.

Ladies Only banenzwemmen

exclusief voor dames van elke leeftijd

Deze les is speciaal voor dames die vrij willen zwemmen. Vrouwen kunnen op hun eigen tempo banen zwemmen onder toezicht van een fysiotherapeut. 

De les is speciaal voor en alleen toegankelijk voor dames!