Kinderfysiotherapie

In deze community  geven we aan de hand van de verschillende levensfases van kinderen een beeld bij de mogelijkheden die wij bieden in de behandeling en begeleiding van je kind in onze praktijk gespecialiseerd in kinderfysiotherapie.  Maar eerst geven we je voor een volledig beeld inzicht in onze specialisaties en gecertificeerde programma’s waarmee we in onze praktijk werken.

Onze werkwijze in kinderfysiotherapie

Wij begeleiden kinderen met onder andere motorische problemen, blessures of lichamelijke klachten.  Ons vakgebied heeft als doel een kind zich zo optimaal mogelijk te leren ontwikkelen en bewegen. Een behandeling begint bij ons altijd met een intake bestaande uit een uitgebreid onderzoek met diverse gestandaardiseerde testen om zo een volledig beeld te krijgen van het motorisch niveau van je kind. Vervolgens stellen we in samenspraak met de ouders of verzorgers een behandelplan op dat specifiek is afgestemd op de behoefte van het kind. Daarna gaan we zo snel mogelijk aan de slag. Hierbij maken we gebruik  van oefenmateriaal dat speciaal ontwikkeld is voor jouw kind.

Sommige klachten zijn specifiek te relateren aan een bepaalde leeftijd of een levensfase. Om ze makkelijker te herkennen, hebben we een aantal veel voorkomende zaken hier op een rijtje gezet voor je.

In kinderfysiotherapie zijn een aantal vakgebieden te benoemen die voor kinderen van alle leeftijden relevant zijn. De kinderfysio’s van Move-ing hebben zich hierin gespecialiseerd. Hier vind je een overzicht hoe wij dat geregeld hebben in onze praktijk.

Bepaalde klachten en problemen komen voort uit houding en aangeleerd gedrag en zijn beter op te lossen door de juiste oefening en instructie. We geven hier een overzicht van de programma’s waar Move-ing mee werkt en officieel voor gecertificeerd is.