Service & Informatie

Tarieven en vergoedingen in 2019

Zorgverzekeraars

Kinderfysiotherapie praktijk Move-Ing heeft met bijna alle zorgverzekeraars in Nederland contracten afgesloten. De rekening van onze verrichtingen gaat rechtstreeks naar je zorgverzekeraar voor betaling. Je moet wel zelf even je polis nakijken of bij je ziektekostenverzekeraar nagaan of en in hoeverre de kosten voor fysiotherapie voor vergoeding door je zorgverzekeraar in aanmerking komen.

Voor kinderfysiotherapie (0-18 jaar) hoef je GEEN aanvullende verzekering te hebben. Kinderfysiotherapie wordt vanuit de basisverzekering maximaal 18 keer per jaar vergoed. Vanaf het 18e levensjaar dient je kind aanvullend verzekerd te zijn. Het hangt dan van de aanvullende verzekering af in welke mate je vergoeding krijgt voor fysiotherapie.

Heb je een chronische indicatie? Dan komt de vergoeding vanaf de 21e behandeling uit de basisverzekering. Behandelingen voor personen vanaf 18 jaar duren 25 minuten.

Vanaf 2006 is het overigens mogelijk om zonder verwijzing Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie DTF, naar de fysiotherapeut te komen. Dit geldt ook voor kinderfysiotherapie. Je hoeft dus geen verwijsbrief meer te hebben.

Voor zover je de kosten voor een behandeling zelf moet betalen, gelden in 2019 de volgende tarieven per behandeling:

 • Fysiotherapie op de praktijk (per behandeling)</h5 >

  €41,12

 • Kinderfysiotherapie op de praktijk (per behandeling)</h5 >

  €47,12

 • Fysiotherapie aan huis (per behandeling)</h5 >

  €65,12

 • Kinderfysiotherapie aan huis (per behandeling)</h5 >

  €57,12

 • intake en onderzoek na screening</h5 >

  €37,12

 • Intake en onderzoek na verwijzing in de praktijk</h5 >

  €47,12

 • Intake en onderzoek na verwijzing met toeslag voor behandeling aan huis</h5 >

  €47,12

 • Eenmalig onderzoek in de praktijk</h5 >

  €57,12

 • Niet nagekomen afspraak</h5 >

  €41,12

 • Eenmalig kinder- fysiotherapeutisch rapport</h5 >

  €47,12

Meedoenregeling

Kinderfysiotherapie praktijk Move-Ing in Tilburg is aangesloten bij de Meedoenregeling. Dit is een initiatief vanuit de stad gericht op Tilburgers die minder te besteden hebben. Dankzij de Meedoenregeling kunnen deze Tilburgers meedoen aan leuke, leerzame of gezonde activiteiten.

Via deze regeling kan het hele gezin een keuze maken uit diverse activiteiten. Het aanbod is er groot; het bestaat uit meer dan 200 activiteiten!

Move-Ing is trots en blij dat de gemeente Tilburg onze praktijk heeft geselecteerd als een van die aanbieders. Op deze manier kunnen wij een positief steentje bijdragen aan een gezond en vitaal Tilburg. Het budget kan bij ons besteed worden aan peutergym, kleutergym en Ladies Only Fitness.

Voor deelname aan de Meedoenregeling gelden enkele voorwaarden, die je hier op de website van de gemeente Tilburg na kunt lezen:

http://www.tilburg.nl/inwoners/laag-inkomen/meedoenregeling/

Heb je recht op de regeling? Dan krijg jij, je partner en je thuiswonende kinderen (tot en met 17 jaar) ieder een eigen budget die je kunt besteden aan meer dan 200 activiteiten.

Stichting Leergeld

Kinderfysiotherapie praktijk Move-Ing in Tilburg is aangesloten bij Stichting Leergeld/ Jeugdsportfonds. Deze stichting zet zich in voor kinderen die door financiële redenen niet mee kunnen doen aan sportlessen. Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om deze reden niet meedoen aan sportgerelateerde activiteiten, die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn.

Stichting Leergeld zorgt ervoor dat deze kinderen wel mee kunnen doen. Wij vinden het ontzettend belangrijk dat ieder kind de mogelijkheid heeft om te kunnen sporten, daarom zijn wij blij dat we aangesloten zijn bij Stichting Leergeld. Deze stichting biedt via ruim 80 lokale Leergeld stichtingen kinderen de kans om deel te kunnen nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt deze kinderen hiermee een springplank waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

Voor informatie over het aanmelden bij Stichting Leergeld / Jeugdsportfonds kunt u contact met ons opnemen. U kunt ook een kijkje nemen op de website van Stichting Leergeld.

http://www.leergeld.nl/tilburg/